BIOGRAFIE

Zijn keel openzetten doet Jo Van Belle al sinds zijn geboorte (een koude winternacht, 27 februari ‘71 van de vorige eeuw bij de Zusters van Liefde).

Een radiomicrobe heeft hem echter vroeg te pakken, op tienjarige leeftijd start Jo zijn eigen radiostation… in zijn slaapkamer.
Een platenspeler, achthonderd luidsprekers, drie verlengkabels en een wc-rolletje als microfoon zijn het begin van zijn radiodroom. Enige luisteraars ... zijn ouders en zijn trouwe dove hond “Jacky”!

Op veertienjarige leeftijd is de tijd rijp voor het echte werk bij de Keerbergse lokale radio Venus. De hippe Dj Wiske, toen al drieëntachtig lentes jong merkt zijn talent op en leert Jo de knepen van het vak.

Op 21-jarige leeftijd moet Jo een keuze maken in zijn leven, kiezen uit 2 passies, brandweerman worden of radiopresentator. Jo kiest voor de twee. Hij gaat aan de slag bij de brandweer maar blijft tijdens vrije momenten de golven van FM teisteren.

Na een boeiende tocht door het lokale Vlaamse radiolandschap belandt Jo als netstem en nadien ook als presentator bij Radio Contact Vlaanderen.

Na het verdwijnen van dit radionetwerk blijft hij aan de slag als radiopresentator. Onder andere bij MNM, de hitzender van de openbare omroep VRT waar hij de Ultratop 50 presenteert en nadien ook bij het landelijke Joe fm van Medialaan.

Voice-over Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.Voice-over Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.Voice-over Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.Voice-over Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.DJ Jo Van Belle - Flemish, Dutch voice-over, voice actor and commercial voice from Belgium.