DE RADIOMICROBE…

De radiomicrobe had hem al vroeg te pakken, op tienjarige leeftijd startte Jo Van Belle zijn eigen radiostation, het was er ééntje in zijn slaapkamer.
High-teck was het allemaal niet. Met één platenspeler, één defecte bandopnemer, achttien luidsprekers, drie verlengkabels en één gepimpt wc-rolletje als microfoon begon hij zijn eigen slaapkamerradiostation. Enige luisteraars ... zijn ouders en zijn trouwe dove hond “Jacky”!

Op veertienjarige leeftijd was de tijd rijp voor het echte werk, een echte stemtest bij de Keerbergse lokale radio Venus. De hippe Dj Wiske, toen al drieëntachtig lentes jong merkte zijn talent op en leerde Jo Van Belle de knepen van het vak.
Vanaf dat moment was het officieel: Jo Van Belle had een droom… werken in de bandencentrale van zijn keel!

Na een boeiende tocht door het lokale & regionale Vlaamse radiolandschap besluit Jo dat het tijd is voor het echte werk.

De komst van de nieuwe hitzender MNM bij de openbare omroep brengt een nieuwe job met zich mee.  Als “host” van de Ultratop 50 lootst hij wekelijks bijna 700.000 mensen door de lijst met de  best verkochte singles van Vlaanderen. Na 4 jaar hitradio en op 42-jarige leeftijd besluit Jo dat het tijd is om terug te keren naar zijn roots... de heerlijke muziek uit de jaren 80 en commerciële radio.

Jo verlaat de openbare omroep en gaat aan de slag bij het landelijke Joe fm van de Q-group (Medialaan).

ultratop